Bazén na zahradu

Nádherné letní dny, kdy je příšerné vedro se nejlíp tráví u bazénu, jenž můžete mít i třeba na zahrádce. K bazénu je také zapotřebí dobrá filtrace.

Bazén na zahradu

Výběr bazénu

Pokud se rozhodnete mít vlastní bazén na zahrádce, tak je dobré věnovat výběru opravdu dostatek času, protože například bazén v zemi stojí poměrně hodně peněz a není to investice jen na jednu sezónu. A nyní se dostáváme k otázce, jak často bazén využívám. Podle toho se odvíjí výběr konkrétního typu, protože velice levným a málo nákladným řešením je nafukovací bazén, ve kterém si užijete spoustu zábavy, a přitom vydrží klidně pár koupacích sezón, takže někomu bohatě vystačí.

voda v bazénu

Mnohem větší investici, jenž může klidně vydržet desítky let je bazén umístěný v zemi. Následně je dobré umístit bazén na slunečné místo, kde bude zároveň rovný povrch. Navíc okolo musíte nechat dostatek místa na vše potřebné, takže počítat s rezervou se vyplatí. Jestliže si chcete i zaplavat, tak je nejlepší volit tvar obdélníku se zaoblenými rohy. Vždy si zjistěte i potřebné informace ke stavbě, protože některé typy jsou více náročné.

Filtrace

Naprosto do každého bazénu se při koupání dostávají nečistoty, a proto musíme udělat opatření, díky kterým se jich zbavíme a voda bude čirá jako ze studánky. Hned při koupi bazénu je dobré investovat do pořádné filtrace, protože to je naprostý základ k čisté vodě. U větších bazénů není nad čím přemýšlet, protěž se rozhodně vyplatí hned zakoupit pískovou filtraci, jenž je mnohem lepší než konkurenční typy.

bazénová filtrace

Díky průtoku vody přes písek, jenž má určité vlastnosti a zrnitost, tak se vyfiltrují i malé nečistoty, jež bychom těžko lovili klasickou síťkou. Investice je o něco větší, ovšem jestli chcete mít skutečně čistou vodu, tak se vyplatí. Poté už ji stačí jen zapojit a užívat si nádherného koupání. Následně stačí jednou za čas propláchnout filtrační kanálky a vyměnit písek, ovšem to je velice jednoduchá a nenákladná činnost, takže ji zvládne každý. Samozřejmě jsou použity kvalitní materiály, takže ji nepoškodí ani neustálý průtok vody.